ovo je prilično doslovno preveden preslik sa:
http://www.medjugorjecenter.org/picture/index.html
rukeSend Your Spirit Medjugorje Centerruke
P.O. Box 611, Reading, MA 01867
Phone:(781) 944-0956

Posveta
Neokaljanom Srcu Kraljice Mira

"Da li me zaista voliš?"

Volim te kao što me ti voliš;
Želim te voljeti svom svojom snagom.

Volim te!
Želim te voljeti svim svojim srcem;
Želim te voljeti toliko da se nikad ne odijelimo.

Volim te svom svojom dušom i umom;
Želim te voljeti sa svom nadom,
vjerom i radošću koju mogu skupiti.
Volim te!

Volim te!
Želim te voljeti više od najljepše riječi;
Želim te voljeti najvećom simfonijom muzike što se može čuti.

Volim te!
Volim te više nego sve anđele;
Želim te voljeti više nego išta što je stvoreno;
Želim te voljeti tako daleko koliko nebesa mogu vidjeti;
i želim da znaš da ti to sve dolazi od mene!


 
e h i

Neke od najljepših, najnadahnutijih, i duhovno najviše obogaćujućih, molitava u Katoličkoj Crkvi su one koje se zazivlju u pobožnostima Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinom.

Ta dva srca, Isusovo i Marijino, sjedinjena su kroz Božansku milost. Ona kucaju u savršenoj harmoniji da zasade Gospodnju ljubav i radost u srca onih koji pitaju za njihove milosti i koji im se posvećuju.

U Međugorju, Naša Gospa često govori o velikoj ljubavi i milostima koje se mogu zadobiti pobožnosšću prema Presvetom Srcu Isusovom i njezinom Neokaljanom Srcu. "Mir" Međugorja izvire iz Neokaljanog Marijinog Srca kao poseban dar Božji.

Godine 1917, u Fatimi, Naša Gospa je rekla vidjelici, Luciji dos Santos, "Moje Neokaljano srce će uvijek biti tvoje utočište i put koji će te voditi k Bogu." Lucija je poslije proširila pobožnost Neokaljanom Marijinom Srcu širom svijeta.

Baš kao i u Fatimi, Naša Gospa je opet, u Međugorju, otvorila svoje Srce svima koji slušaju njezine poruke. Ona je obnovila "Molitvu Srca", tradicionalnu i kontemplativnu vrstu molitve u Crkvi. Marija nudi utočište svima koji traže njezinu ljubav. Međugorski hodočasnici pozvani su da šire pobožnost Marijinom Bezgrešnom Srcu. Krist je dao Medjugorje svojoj Majci i stostruko će nagraditi svako čašćenje Marije, Kraljice Mira.

Hodočasnici obično započnu svoje hodočašće u Međugorje posjetom crkvi Sv. Jakova, brdu ukazanja (Podbrdo), te brdu Križevac, i vidiocima.

 
e h i
Zatim, nakon što provedu malo vremena u razmatranju i molitvi, spremni su za put u Tihaljinu, udaljenu oko pola sata, da posjete fra Jozu u crkvi Bezgrešnog Začeća.

Veličanstveno raspelo stoji iza oltara u crkvi Bezgrešnog Začeća. S desne strane oltara je kip Presvetog Srca Isusova. S lijeve strane oltara je kip Marijin, kao naše Gospe Milosti koja je postala poznata širom svijeta. Ovaj Marijin kip napravljen je u Italiji i dopremljen u Tihaljinu uz veliki trošak župljana. Župljani ove crkve štuju ovaj kip kao Bezgršno Začeće, po imenu njihove crkve.

Fra Jozo je bio župnik crkve Sv. Jakova kad su ukazanja bila počela. Fra Jozo je povjerovao u ukazanja i bio uhićen i zatvoren jer je odbio zataškati i zabraniti izjave mladih vidjelaca. On propovjeda s velikim duhovnim poniranjem u značenja Međugorja jutrom, podnevom i večeri.

Fra Jozo dijeli portrete Marijinog kipa kao uspomene na duhovnost Medjugorja. godine 1988, nije bilo fotografija kipa sa otisnutim molitvama na engleskom u Tihaljini. Došlo se na zamisao da treba napraviti jednu tako da ih bude za sve hodočasnike engleskog govornog područja koji dolaze u Tihaljinu.

Zasnovan je fond radi financiranje takve slike. Kroz slijedeće dvije godine bilo je nekoliko pokušaja da se dobije prikladna slika. Nijedan, međutim, nije bio uspješan: ili kontrast na slici nije bio prihvatljiv, ili aparat nije dobro radio, ili je snimano pod neispravnim kutem. Što se na početku činilo jednostavnom zadaćom ispostavilo se da je frustrirajući i mukotrpan projekat, opterećen poteškoćama svih vrsta.

U veljači 1990, za vrijeme molitvenog boravka u župi Bezgrešnog Začeča u Tihaljini, preko 100 fotografija napravio je član apostolata "Pošalji Duha Svog" (Send Your Spirit). No samo je jedna fotografija tog lica ispala tako divna i kao da je živa da plijeni srca svih koji je vide. Neki tvrde da kad mole ispred ovog osobitog portreta, izraz lica Naše Gospe često izgleda kao da se promijenio.

 e h i

Također za vrijeme ovog molitvenog boravka, Molitva Posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu primljena je u proročkoj poruci. Bilo je očigledno da su ova dva dara od Boga, moltva i portret kipa, nerazdjeljivi i pripadaju jedan uz drugoga. Stoga je Marijin portret-sličica apostolata Send Your Spirit napravljen s Molitvom Posvete datoj pri tom molitvenom boravku otisnutom na poleđini.

Neki su ljudi u Međugorju sugerirali da se slika dijeli ne samo u crkvi Bezgrešnog Začeća u Tihaljini, već i ljudima u Međugorju i ljudima širom svijeta.

Kad su je zapitali o ovom portretu i o Molitvi Posvete, međugorska vidjelica Jelena (unutrašnji lokucionist koja također prima proročke poruke) je rekla: "Ovo je savršena slika za širenje poruke Međugorja te pobožnosti Bezgrešnom začeću širom svijeta. To je djelo Božje!"

Ovaj Marijin portret koriste mnogi marijanski apostolati za unapređivanje pobožnosti Našoj Gospi i posvete njezinom Bezgrešnom Srcu.

Možeš pomoći širiti poruku Naše Gospe dijeljenjem portreta, donošenjem slika u Međugorje radi raspodjele, ili tako da se one tamo šalju u tvoje ime.

"Upamti, bez tvoje pomoći, Naša Gospa ne može ništa učiniti!" - fra Jozo

Pomozi da se širi pobožnost Našoj Gospi danas!!!

Za besplatan Katalog Portreta u boji, knjige,
te raspored hodočašća piši na:

Send Your Spirit Medjugorje Center
Box 611,
Reading, MA 01867

ili

TEL: (781) 944-0956
FAX: (78 1) 942-2319

k glavnoj stranici