Mirjana: Vidjeli smo Gospu na istom mjestu. I [tog dana], 25. 06. [1981.], prvi put smo prišli ka Gospi... Rekla nam je: "Ne trebate se Mene bojati. Ja sam Kraljica Mira".

 
Marija: [Bilo je] ispitivanja od samog početka; jesmo li normalni, nismo li normalni. I, hvala Bogu, zaključili su na kraju krajeva da smo svi [mi vidioci] normalni... I zahvaljujem Bogu i dan danas da svaki od nas vidjelaca svjedoči.

Ivan: Teško je... biti sa Gospom svaki dan, razgovarati s Njom svaki dan po pet minuta, po deset minuta, ponekad pola sata, pa se poslije toga susreta opet vratiti na zemlju... Ponekad mi je potrebno nekoliko sati poslije samog ukazanja... da se vratim u ovaj svijet.

Vicka: Ja i Jakov bili smo kod njega kod kuće. Gospa je došla i kaže: "Pođite sad sa Mnom da vidite Raj, Pakao i Čistilište."... Gospa je uzela mene za desnu ruku i Jakova za lijevu i povela nas...

Ovo su odlomci svjedočenja sa nedavnog godišnjeg (koncem srpnja) Međunarodnog festivala mladih u Međugorju, na webu: www.stjost.si/~medzugorje, i mogu se slušati na www.slike.host.sk/pridige/0.htm. Na www.exDeo.com također ima knjiga svjedočanstava. Onima bez interneta često posuđujem svoje knjige besplatno.
Listić prema navedenim materijalima i poruci objavljenoj na www.medjugorje.hr/gospinaporuka.htm pripremio:   m.rovis@inet.hr  www.exDeo.com  01/6602633