Napominjem ovdje da je vidjelica koja je i, zemaljski gledajući, autor ovih knjiga imenom Julija Šimašek-Jančujak iz Našica, hrvatskog grada u Podravini, prema nepotvrđenoj informaciji samo jedne čestite osobe.

Naime, ne smatram saznanje imena ove vidjelice od samo jedne osobe dostatnim da proglasim takvu informaciju potpuno pouzdanom.

Zna li tko, ili ima kakve dokumente koji pokazuju bilo što više o toj službenici Dragog Boga, hvala unaprijed ako mi se javi na bilo koji način, pa ću onda, uz dodatne potvrde moći ovdje napisati da je informacija pouzdana.

U daljnjem tekstu govorit ću ponegdje o knjizi a ne kjigama, jer je kao što je ovdje do sada bila, tako je i na www.tebe-trazim.hr samo jedna, (barem za sada), ali ću drugu tek noćas 5. na 6. prosinca 2007, ako Bog da, postaviti (i ostat će još neodređeno vrijeme nedovršena u obradi), a ovaj tekst sam počeo pisati dok još nisam bio odlučio to učiniti.

Napominjem ime, koje je vrlo vjerojatno točno, ove vidjelice ovdje, a ne u samoj knjizi, i zato jer zasad ne želim mijenjati inačicu datoteke (osim uklapanja u sadašnji oblik lokacije) koja sadrži tekst sa skoro sasvim dovršenom obradom skenirane i optički znakovno prepoznate ("optical character recognition") knjige, inačicu datoteke s konca 2002.

Taj posao sam ja učinio, i u pitanju je rad koji iziskuje vrijeme koje je deset, dvadeset ili trideset puta dulje od vremena potrebnog da se pročita ista knjiga. Drugim rječima, ako je potrebno 10-20 sati da se knjiga pročita, potrebno je barem 100 ili 200 a možda i do 400 sati da se provjeri i prema potrebi ispravi svako slovo, te da se oblikuje konačna datoteka elektroničke knjige.

Također je danas moguće nabaviti ovu knjigu, u nekoliko svezaka (ali, još ne znam da li i nastavak, jednako obiman, o kojem niže u tekstu pišem, i to moram provjeriti, ili mi vi, čitatelji, pomozite saznati), u Ćirilometodskoj knjižari u Zagrebu. Skinite datoteku knjige naslova "Isus nas zove" u MS Word formatu sa www.tebe-trazim.hr, i pri vrhu su vam podatci knjižare.

Koristim priliku da se zahvalim Udruzi Tebe tražim, kao i posjetitelju Ivanu koji mi je signalizirao kad je knjiga radi moje prezaposlenosti nedostajala na www.exDeo.net, te osobi koja mi je nepoznata a konvertirala je moj HTML dokument elektroničke knjige u MS Word dokument, prikladniji za tiskanje.

Međutim ja sam daktilografiranu knjigu posvjedovao davno prije ovog današnjeg ruha prave knjige u kojem je možete kupiti. I elektroničku knjigu sam izradio od te daktilografirane kjige koja još nije mogla imati nikakvog copyrighta, budući je i bila nastala u onoj tužnoj komunističkoj jugoslavenskoj tvorevini u kojoj smo živjeli, kad nije bilo potpune slobode za vjerske tiskovine, ako sada kao katalogizirana tiskovina i ima copyright (autorska prava).

I za taj posao upregao sam puno vremena i truda, jer se radi o knjizi daktilografiranoj na tipkarskom stroju, i to stroju slabe kvalitete, dakle o vrlo nesavršenom tisku. Moram dodati, istine radi, da nije samo to bila zapreka računalnom prepoznavanju znakova sa stranica knjige. Ne samo to, već moja knjiga je zapravo bila niz preslika (fotokopija) te daktilografirane knjige. Dakle lošiji preslik lošeg primjerka... Tu računalni programi svakako pomažu, ali neispravno prepoznaju mnoga slova, ona koja su nedovoljno pravilno otisnuta, dakle mnoga. Ne bi, dragi čitatelju, mogao takvu, samo računalno-prepoznatu, knjigu, ni čitati bez susretanja nejasnoće za nejasnoćom.

I zato, Linux, pa Vim ili Emacs program (ajde dobro, i Vim i Emacs možeš besplatno skinuti i instalirati i na Windowse, a mislim i na Mac, ali ja volim Linux, Windowse ne volim, a Mac ne poznam), puno, puno učenja kako se oni koriste, i zatim obrada teksta čitanjem i ispravljanjem, ispravljanjem, ispravljanjem... Dani, dani, dani, tjedni... Pa oblikovanje konačne datoteke. Sreća međutim, toga posla, je velika, jer tekst je Nebeski, riječ je Isusova... I jer vjeruješ i znaš da će knjigu mnogi, mnogi tako moći čitati...

Posjedujem i noćas postavljam skeniranu i djelomično obrađenu knjigu, nešto obimniju, koja se nastavlja na ovdje potpuno obrađenu elektroničku knjigu pod poveznicom "Isus nas zove 1" (koja sadrži Julijina viđenja do 1974). Ta nepotpuno obrađena knjiga je pravilno nazvati "Isus nas zove 2". Mislio sam izprva da je ona samo skenirana, i da samim tim što ne bi još bila optički znakovno prepoznata, te dodatno obrađena (Vim ili Emacs) ispravljanjem računalno pogrešno prepoznatih znakova (radi velike nepravilnosti tiska izvornika), mislio sam da nije kao takva prikladna za postavljanje na internet.

Sretan sam što sam ostavio druge poslove, da bar prikažem što je dosad učinjeno, i želim opet ostaviti druge poslove da dovršim obradu knjige "Isus nas zove 2".

Pogledaj međutim, www.CroatiaFidelis.hr... Gle, koliko posla tamo još nisam dovršio...

Kad bi se našao netko tko bi znao, htio i mogao odvojiti od svojih obaveza vremena da to učini... rado bih mu presnimio sav potrebni materijal: skeniranu knjigu i drugo što je potrebno. Stane na jedan DVD disk, ako baš i ne bi udobno a još manje potpuno stalo na internet lokaciju...

Naravno, od te osobe bih prethodno želio saznati ima li sposobnosti to učiniti.

Svakako, ipak treba prvo biti potpuno sigurni da taj nastavak možda u međuvremenu isto tako nije tiskan.

Moram ovdje navesti da imam i neke druge skenirane knjige, kao što je, morao bih provjeriti "Veliki Znak 4" i "Veliki Znak 5". Ako netko želi raditi i ako mi može pokazati da je kadar napraviti.

U protivnom, ne znam dragi čitatelju, ne znam... Evo, nadnevak je 5. prosinca 2007. danas kad ovo pišem. Skoro četiri godine mi je trebalo da nađem vremena da ga posvetim obnovi lokacija www.exDeo.net i www.CroatiaFidelis.hr (lokacija Udruge Croatia Fidelis koje sam predsjednik)... I već oko tjedan dana skoro samo to radim, a lokacije dovršene, pa ni samo sa već postojećim materijalima kao što je ova ranije obrađena knjiga "Isus nas zove 1", te nepotpuno obrađena knjiga "Isus nas zove 2", još zaista nisu...

Ostavljam nedovršeno i ovo izlaganje... radi istog nedostatka vremena.