Transkript (drugi od tri nastavka) izvješća O. Smiljana-Dragana Kožula u vezi sa njegovim susretom s Papom vezano za Gospina ukazanja u Međugorju

ponedjeljak, 22. ožujka 2004., u uredu Pokreta krunice za obraćenje i mir, pri crkvi Sv. Križa u Sigetu   


 
Ovo je drugi nastavak, a u sljedećem, trećem, ostatak doslovnog transkripta govora O. Smiljana. Planira se (jedino s Kraljičinom, i vašom pomoću...) postavljanje čitave audio snimke koje je transkript s lijeva samo dio, u mp3-formatu, na www.exDeo.com.

S lijeva: O. Janko Bubalo, Don Gabriele Amorth i O. Smiljan.

(sažetak 1. nastavka) Pater Smiljan-Dragan Kožul, tada profesor na Papinskom Sveučilištu Antonianum u Rimu, knjigu sabranih intervjua djece vidjelaca Patera Janka Bubala, čije izdavanje u Jugoslaviji UDBA ne dopušta, pa knjiga treba izaći najprije na talijanskom, prevodi prema želji same Gospe. Pomaže mu Don Gabriele Amorth, Papin egzorcist, mariolog, urednik časopisa "Madre di Dio". Ali izdavača za "Tisuću susreta s Gospom" ne mogu naći sve dok se ne založi Kardinal Ratzinger. Prvi primjerak predan je Papi preko njegovog osobnog tajnika i on je s velikim interesom čita.

(govori O. Smiljan) Budući da je knjiga u Italiji primljena s velikim zanimanjem, i prodavala se u velikom broju, Udruga talijanskih izdavača nagradila je Janka Bubala nagradom "Sapienza" za 1985. godinu, koja se daje knjizi koja najviše proširi neki religiozni fenomen u Italiji.        -->

Janko je pozvan u Italiju da preuzme nagradu. Trebao je doći ali se razbolio. Za to njegovo putovanje Gospa je jednu posebnu krunicu poljubila i rekla da je treba predati ljubljenom sinu Ivanu Pavlu II.

A kako on nije mogao zbog bolest doći, Gospa je rekla da Pater Smiljan, koji se toliko mučio oko prijevoda, preda Papi tu krunicu.

Kad sam to saznao, napisao sam pismo, početkom siječnja 1986., Papinom tajniku Stanislawu Dziwiszu, da Gospa želi da se Papi preda jedna posebna krunica koju je Ona blagoslovila i poljubila u Međugorju, i da bih se stoga želio susresti sa Svetim Ocem i koncelebrirati s njime u njegovoj privatnoj kapeli.

Kako mi odgovor nije dolazio, ja sam na to i zaboravio.        -->

Uoči prvog petka u ožujku 1986. godine iznenadio me je jedan telefonski poziv iz Vatikana, od Papinog tajnika.

Bilo je to u četvrtak uvečer, 6. ožujka 1986, dakle uoči prvog petka.

On mi je saopćio Papinu želju da svakako tu krunicu hoće dobiti te me poziva da dođem sutra ujutro u pola sedam na koncelebraciju u Papinsku kapelu. Dodao je da mogu sa sobom povesti još jednog Svećenika kojega ja želim.

Taj telefonski razgovor sam obavio u kabini na hodniku jer tada u Kolegiju nismo imali telefona po sobama. Ja sam si rekao onda da ću prvog Svećenika kojeg susretnem povesti.

Kad sam izišao na hodnik, na moje iznenađenje, preda me se pojavio, s putnim koferom u ruci, kao iz Nebesa, Fra Nikola Vukoja, koji je u međuvremenu objavio u Zagrebu na hrvatskom Jankovu knjigu "Tisuću susreta s Gospom".

On mi je odmah postavio pitanje: "Kako da dođem k Papi da mu predam 50,000-ti primjerak ovog hrvatskog izdanja knjige?".        -->|


[ cijela knjiga je na: www.exDeo.com ]

Podržite ovaj projekt širenja Gospinih poruka, da opstane i proširi se. Poruke prihvaća velik broj vjernika, nedostaje djelitelja i sredstava!

izrada: m.rovis@inet.hr www.exDeo.com 01/6602-633