Transkript (prvi od tri nastavka) izvješća O. Smiljana-Dragana Kožula u vezi sa njegovim susretom s Papom vezano za Gospina ukazanja u Međugorju

ponedjeljak, 22. ožujka 2004., u uredu Pokreta krunice za obraćenje i mir, pri crkvi Sv. Križa u Sigetu       


 
Ovo je prvi nastavak, a u sljedeća dva ostatak transkripcije doslovnog govora O. Smiljana. Planira se (jedino s Kraljičinom, i vašom pomoću...) postavljanje čitave audio snimke koje je transkript s lijeva samo dio, u mp3-formatu, na www.exDeo.com.

Jedna od fotografija susreta sa Svetim Ocem o kojem nam Pater Smiljan govori.

Ja sam Pater Smiljan-Dragan Kožul, koji sam bio profesor na Papinskom Sveučilištu Antonianum u Rimu, kada su započela ukazanja u Međugorju.

Inače, bio sam od 1972. do 1988. u Vatikanu u službi, što znači 16 punih godina.

1977. sam postao branitelj ženidbenog veza u sudištu pri Kongregaciji za svete Sakramente.

Upravo u vrijeme kada su započela ukazanja u Međugorju ja sam trebao prevoditi neke materijale za Svetu Stolicu u vezi s tim ukazanjima.

Od prvih ukazanja Franjevac Pater Janko Bubalo intervjuirao je djecu vidioce. Tako se nakon tri godine skupilo preko 300 stranica dijaloga sa djecom, što je on želio objaviti u Jugoslaviji. Nažalost UDBA (jugoslavenska tajna služba) nije dopustila, ni u jednom dijelu Jugoslavije, tiskanje te knjige. -->


Onda je Gospa rekla da tu knjigu treba najprije prevesti na talijanski jezik i objaviti u Italiji, a onda će nakon toga biti objavljena na mnogim drugim jezicima. Dapače, Gospa je dodala u tom trenutku, dakle u tom istom ukazanju, da Profesor Pater Smiljan to treba prevesti na talijanski.

Ja sam to onda i učinio. Naime, kad su mi Vicka, Marija i Janko prenijeli tu Gospinu želju, ja sam se zajedno sa časnim sestrama Kćeri Milosrđa u Rimu koje su bile nastavnice po talijanskim školama dao na prevođenje. Kad je prijevod dovršen, tekst sam pokazao Don Gabrielu Amorthu, Papinom egzorcistu i velikom mariologu, te uredniku najpoznatijeg talijanskog marijanskog časopisa Madre di Dio, da ga dotjera i da ga ponudimo nekoj katoličkoj izdavačkoj kući u Italiji.

Tada smo doživjeli veliko iznenađenje, jer ni u Italiji nijedna izdavačka kuća se nije usudila na prvi trenutak tu knjigu objaviti,tumačeći to time da je biskup Žanić zabranio svako objavljivanje u vezi Međugorja. -->

I onda smo vezom došli do Kardinala Ratzingera, prefekta Kongregacije za nauk vjere. Kad je Kardinal Ratzinger čuo da postoji takav jedan intervju s djecom, on je rekao "To je trebalo već davno objaviti." i dodao da se slobodno pozovemo na njega pri ponudi izdavaču.

Ja sam tada, budući da sam inače bio dosta povezan s konventualcima franjevcima svetišta Svetog Antuna u Padovi, i s njihovom izdavačkom kućom Messagero, njima javio da Kardinal Ratzinger daje preporuku da se odmah objavi ova knjiga intervjua s vidiocima i već sutradan su oni došli iz Padove u Rim po materijale.

Knjiga je nazvana, prema jednom mom nadahnuću, Tisuću susreta s Gospom, "Mille incontri con la Madonna", jer sadržava preko tisuću intervjua o susretima s Gospom.

Knjiga je objavljena i prvi primjerak je predan Papi preko njegovog osobnog tajnika Stanislawa Dziwisza u travnju 1984. godine..

Papa mi je zahvalio za tu knjigu s napomenom da ju je rado i s velikim interesom pročitao. -->|


[ cijela knjiga je na: www.exDeo.com ]

Podržite ovaj projekt širenja Gospinih poruka, da opstane i proširi se. Poruke prihvaća velik broj vjernika,   nedostaje   djelitelja i sredstava!

izrada: m.rovis@inet.hr www.exDeo.com 01/6602-633