Doslovan citat iz knjige »Međugorsko čudo« (možda ti je mogu posuditi) francuskog autora Sr. Emmanuel (na slici lijevo sa Papom), str 77-78 -- razgovor Svetog Oca sa slovačkim Biskupom Pavolom Hnilicom:

(...) Zatim ga Sveti Otac zapita:

- Jesi li već bio u Međugorju?
- Ne, Sveti Oče, Vatikan to ne preporučuje!

Ivan Pavao II. odmahne rukom:

- Idi incognito i reći ćeš mi što si vidio.

Zatim ga povede u svoju knjižnicu i izvadi knjigu oca Laurentina. Pročita nekoliko Gospinih poruka i reče:

- Vidiš Pavole, Međugorje je nastavak Fatime. Ostvarenje Fatime!

(Nekoliko godina poslije reći će mu: »Danas je svijet izgubio osjećaj za nadnaravno, ali ga nalazi u Međugorju, i to molitvom, postom i sakramentom ispovijedi.«)

Od tada je ovaj biskup veliki branitelj Međugorja. Papa ga redovito pita: »Kakve su vijesti iz Međugorja?«

Doslovan citat iz knjige Sr. Emmanuel »Međugorsko čudo«, str 348-349 (izvornik je, piše i malo niže prenosim, zapravo naš »Glas Koncila«):

...U srijedu 15. siječnja 1992., tisuće Zagrepčana okupilo se oko svih hrvatskih biskupa u zagrebačkoj Prvostolnici koja je bila premala da bi primila sve koji su željeli ući. (...) Kardinal Franjo Kuharić u propovijedi je prikazao Marijinu ulogu u povijesti spasenja roda ljudskoga te je nastavio:

»Bog je djelotvoran u povijesti. (...) Mnogi u svijetu vjeruju da se Majka Božja spustila na hercegovački krš i da je u Međugorju pozvala na obraćenje i mir kao Kraljica Mira! Primio sam stotine pisama kojima javljaju da mole za mir u Hrvatskoj! (...)«

Odlomci iz uvodnog teksta s naslovnice i cijela Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu preuzeti su iz »Glasa Koncila«, broj 4 (920) od 26. siječnja 1992., god. XXXI